Over ons

Marchant bvba werd in 1980 opgericht met als doel dé kwaliteitsmosselleverancier voor de horeca van de streek te zijn. Mr. Van Hooff heeft samen met zijn vrouw, Mevr. Marchant, het bedrijf groot gemaakt met het leveren van kwaliteit en service aan de typsiche mosselrestaurants van die tijd.

In 1989 zijn ook hun kinderen in het bedrijf verzeild geraakt en dat brengt uiteraard ook veranderingen met zich mee. De grootste verandering werd in 2004 gerealiseerd, nl. de verhuis naar een nieuw en groter pand.

 

Een totaal nieuw concept van viswinkel werd gecreëerd die de verbruiker de mogelijkheid biedt om dagelijks verse en gemakkelijke maaltijden te bereiden of een keuze te maken tussen de bereide schotels uit de traiteurafdeling.

 

De Horeca-klanten vinden er eveneens een uitgebreid gamma aan kwaliteitsproducten. Onze aankoopdienst volgt dan ook dagelijks de stock op zodat er iedere dag aanvoer kan zijn van mosselen, oesters, verse- en diepvriesvis, schaal- en schelpdieren en een hele reeks bijproducten.

 

Verenigingen die mosselkermissen of visfestijnen organiseren kunnen uiteraard ook steeds bij Marchant terecht, wij beschikken immers niet alleen over een ruim assortiment, maar bieden verenigingen ook de mogelijkheid om bij te bestellen of de bestelling aan te passen naargelang de verkoop van dat moment.

 

Marchant heeft intussen de fakkel overgedragen aan het familiebedrijf Koninklijke Prins & Dingemanse, waarvan het nu een dochterfirma is.

Marchant stelt een 15-tal personen tewerk, waarvan er 4 chauffeur zijn. De chauffeurs brengen dagelijks de verse goederen met de meeste zorg naar de restaurants. Deze extra zorg is nodig voor het behoud van de kwaliteit van onze producten, zodat de finale consument ook bij onze klanten een tevreden consument is.