Uw vishandel, traiteur en horecaleverancier te Halle!

Marchant reeds meer dan 30 jaar ervaring

Marchant is dé specialist in mosselen, vis, schaal- en schelpdieren. Vers & Diepvries! De enige vishandel in de streek en exclusief verdeler van Prins & Dingemanse mosselen. Marchant biedt een ruim assortiment in dagverse en huisbereide schotels. En ook de uitgebreide wijnafdeling mag niet vergeten worden.

  

Heet van de naald!

 

- Prins&Dingemanse mosselen : TOP kwaliteit aan superprijzen !

- Ze zijn er weer, de nieuwe Hollandse maatjes!!

- Elke dag aanvoer van verse vis aan TOPkwaliteit!!

- Ontdek al onze wekelijkse promoties onder de rubriek 'Nieuws'

- Vis van de maand juli: Zeetong

- Een mosselfestijn gepland? Dan moet je zeker bij ons zijn ! Meer info onder de rubriek 'Nieuws'

- Dagelijks verse dagschotels verkrijgbaar

- Ruim assortiment traiteurbereidingen

Meer over ons
recepttip
Gelakte zeetong met curry en langoustines

Bereidingswijze : Maak de zeetong schoon. Verwijder de ogen, de kieuwen en het vel. Spoel na en dep droog op keukenpapier. Bak de vis in een pan met boter met enkele druppels citroensap en giet de schuimende boter voortdurend over de vis totdat die gaar is. Fileer de zeetongen nu en leg de filets boven op mekaar. Houd ze warm apart. Pel de langoustines en maak ze schoon. Breek de koppen en laat ze kort even kleuren in een pot met een beetje olie. Bevochtig met de gevogeltefond en laat 20 minuten koken. Passeer de bouillon door een zeef en laat inkoken tot een lichte stroop om de zeetong te lakken. Snijd de selder en de appel in brunoise (fijne blokjes). Meng ze in een bokaal met de lavasblaadjes en de zeste van limoen. Breek de koppen van de langoustines en kleur hen kort in een pot met olijfolie. Pers de look, schil en snijd de gember en de appel in stukjes. Voeg dit samen met de curry, de kokosmelk en het citroengras toe aan de koppen. Bevochtig met gevogeltefond en laat 20 minuten koken. Passeer de bouillon door een zeef en laat inkoken tot sausdikte. Lak de zeetongen en bak de langoustines kort aan op een hevig vuur. Schenk een lepel currysaus in een diep bord. Leg de gelakte zeetongfilets in het midden van je bord. Leg daarop de langoustine. Schik de salade rond de vis en werk af met koriander.

Gelakte zeetong met curry en langoustines
  • 25 juli 2016 Promo's van de week
    Promo's van de week
    De zeeuwse mosselen van Prins&Dingemanse : Mosselen vol vlees, van een uitmuntende kw...
  • 05 juli 2016 Mosselkermissen
    Mosselkermissen
    Prins & Dingemanse / Marchant, is al méér dan 30 jaar uw specialist in Prins&Din...
  • 05 juli 2016 Vis in de kijker
    Vis in de kijker
    De Noordzee heeft het hele jaar door heel wat lekkers te bieden.   Vis van de maand juli:...